Nis

Mrt

Dilimizin zenginlikleri şubat ayı  için kültürel zenginliklerimizde çiğ köfte yaptık.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri şubat ayı  için kültürel zenginliklermizde Mevlana'yı öğrendik. Güneydoğu yöresinin kıyafetlerini giydik ve çiğ köfte yaptık.

Kas

TURŞU KURMA ETKİNLİĞİ

Mimar Sinan İlkokulu anasınıfı sabah grubu öğrencilerimiz lezzetli ve hünerli elleri ile kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden turşu kurdular. Öğrencilerimiz Turşu Kurma Etkinliği ile sebzelerin saklanma koşullarını, kokularını, tatlarını, renklerini ve mayalanma durumlarını gözlemleyerek kalıcı bilgiler edindiler. Keyifli geçen bu etkinlik için öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikalinin 84.yılında okulumuzda anma programı düzenlendi.Öğretmenler,öğrenciler ve velilerin katıldığı program sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasına müteakip günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması,öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve gösterilerle sona erdi.Programda emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

Mimar Sinan ailesine 2015 Haziran ayında katılan  ve 2017 Eylül ayında yöneticiliğe geçiş yapan değerli meslektaşımız ve mesai arkadaşımız Zülküf Taş tayin nedeniyle aramızdan ayrıldı.
Mimar Sinan ailesi adına okul müdürümüz Sayın Medeni BEŞAR, yöneticilerimiz Sayın Mikail ÖZTÜRKÇÜ ve Erol KUTPINAR tarafından emeklerinden ötürü kendisine plaket takdim edildi.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncülerini dile getiren okul müdürümüz Medeni BEŞAR;
Aramızdan ayrılacak olması her ne kadar bizi duygulandırsa da gittiği okulda başarılı çalışmalara imza atacak olması hüznümüzü sevince dönüştürüyor.
Görev yaptığı süre içerisinde özverili bir şekilde çalıştığını belirten ve okulumuza geçen emeklerinden dolayı okul adına teşekkürlerini sunan Medeni BEŞAR, "aynı özveri ve çalışma ile gittiği okulda da başarılı olacağına inanıyor ve bundan sonraki hayatında mutlu ve başarılı olmasını diliyorum." dedi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutlandı.

Eyl

Dünyadaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında okulumuzda  dezenfekte çalışması yapıldı.

Dezenfekte çalışmaları belirli periyotlarla düzenli yapılacak olup öğrencilerin bu süreçte sağlıklı bir okul ortamında eğitim-öğretime devam etmesi sağlanacaktır.

Ara

Van okuyor projesi kapsamında düzenli olarak devam eden kitap okuma etkinlikleri sonucunda, Aralık ayında sınıfında en çok kitap okuyan öğrencilere öğretmenler tarafından hediyeler verildi.
Kitap okuma sevgisinin ülke genelinde giderek artmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.