Mimar Sinan İlkokulu

YALI MAH. MİMAR SİNAN SK. MIMAR SINAN ILK VE ORTAOKULU BLOK NO 6 İPEKYOLU / VAN
Vizyon
MİMAR SİNAN İLKOKULU AİLESİ OLARAK VİZYONUMUZ: •Sevgi saygı ve hoşgörü ortak değerlerini öğrencilerimize aşılamak; •Kendine güvenen, idealleri ve bu idealleri gerçekleştirme istekleri olan bireyler yetiştirmek; •Kendine, ailesine, toplumuna faydalı, hak ve özgürlüklere saygı duyan bireyler yetiştirmek; •Veli-öğretmen işbirliği içerisinde kendine güvenen, haklarını savunabilen öğrenciler yetiştirmek; •Teknolojinin getirilerini öğretimde kullanarak öğrencilere verimli okul ortamı yaratabilmek; •Yeniliğe, gelişime açık, yaratıcı bireyler yetiştirmek.
Misyon
MİMAR SİNAN İLKOKULU AİLESİ OLARAK MİSYONUMUZ: • Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, • Türk Milletinin millî, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, • Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, • Sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, • İnsan haklarına saygılı, haklarını bilen ve koruyan, • Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, • Bireysel yeteneklerini ve öğrenme stillerini dikkate alarak öğrenen, bilgili, becerili ve özgüvenli olan, • Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışı kazanan bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :İkili Eğitim uygulanmaktadır.
Hizmet veren dolmuş ve minibüslerle merkezden okulumuza ulaşım sağlanabiliyor.
İskele Cad. Yalı Mah.Mimar Sinan Sokak Dış Kapı No:6 İpekyolu/VAN
Merkeze yaklaşık 6 km uzaklıktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022/2023 eğitim öğretim yılında 1 öğrencimiz İPEKYOLU Bilim ve Sanat Merkezine yerleşmeye hak kazanmıştır.
Sportif Etkinlikler
2021/2022 Eğitim Öğretim Yılında Yıldız Kızlar Ragbi Kategorisinde Türkiye 2. Erkekler Türkiye 3.Olmuştur.2022/2023 Eğitim Yılında Kızlar Dart Yarışmasında İl Birincisi olmuş ilimizi bölge yarışmasında temsil edecekler.Erkekler Dart Kategorisinde il 2.olmuştur.İlimizde yapılan ve 54 takımın katıldığı küçük erkekler futbol turnuvasında il 2.si olmuştur.2022/2023 Eğitim Öğretim yılında ilimizde yapılan sportif faaliyetlerde okulumuz 1.lik ve 2.lik olmak üzere toplam 18 kupa kazanmıştır.